Vienas pagrindinių klausimų, kurį užduoda bankrutuoti ketinantis asmuo – kiek kainuoja fizinio asmens bankrotas? Asmens bankrotas Lietuvoje kainuoja nuo 900 eurų. Tačiau konkreti fizinio asmens bankroto kaina nustatoma įvertinus konkrečią fizinio asmens situaciją. Paslaugos kaina išdėstoma laikotarpyje ir mokama dalimis. Sumokėję sutartą sumą Jūs gausite visas būtinas konsultacijas,
kvalifikuotą pagalbą ruošiantis bankroto bylos procesui, renkant jai būtinus dokumentus, rengiant pareiškimą teismui ir kt.

Asmeninis bankrotas apmokamas dviem etapais:

1. Pirmojo etapo metu bankrutuoti nusprendęs asmuo pasirašo sutartį ir sumoka pusę nustatytos paslaugų sumos už dokumentų parengimą ir pateikimą teismui;

2. Likusi suma sumokama prieš pateikiant teismui pareiškimą iškelti fiziniam asmeniui bankroto bylą. Kadangi pradėti ir iškelti asmens bankroto bylą teisme įmanoma ne anksčiau kaip 2–3 mėnesiai po to, kai įsiskolinęs asmuo kreipiasi į mus, bankroto paslaugų kainą jis gali sumokėti nuo sutarties sudarymo dienos praėjus 2–3 mėnesiams. Tam tikrais atvejais už fizinio asmens bankroto bylos iškėlimo paslaugas
bankrutuoti siekiantis asmuo gali atsiskaityti ir per ilgesnį laiko tarpą. Tai priklauso nuo įsiskolinusio asmens skolinių įsipareigojimų ar jo gyvenimo situacijos.

Taigi fizinio asmens bankroto kaina šiame etape apima išlaidas, būtinas teisinėms konsultacijoms, kvalifikuotai parengti pareiškimą dėl bankroto bylos iškėlimo ir bankroto administratoriaus pirminę administravimo sąmatą, kurią asmuo moka tiesiogiai bankroto administratoriui.
Vėlesniame etape (jau iškėlus fizinio asmens bankroto bylą) bankrutuojančio asmens išlaidas sudaro bankroto administratoriaus atlyginimas už bankroto procesą (kurį nustato kreditoriai) bei bankrutuojančio asmens kas mėnesį gaunamų pajamų dalis, skirta padengti skolas kreditoriams. Kokio dydžio sumą bankrutuoti siekiantis asmuo turi sumokėti kreditoriams, priklauso nuo jo gaunamų pajamų ir kas mėnesį būtinosioms išlaidoms išleidžiamos pinigų sumos.

Norite sužinoti, kaip iškelti fizinio asmens bankroto bylą Lietuvoje, ar kiek asmens bankrotas kainuoja mūsų šalyje? Kviečiame kreiptis į mus. Mūsų įmonėje dirbantys bankroto administratoriai bei teisininkai patars ir suteiks visokeriopą pagalbą, kaip sėkmingai atsiskaityti su kreditoriais ir išvengti didėjančių skolų.